1. O baterie moarta

Bateria masinii este vitala pentru functionarea vehiculului Dvs. si este cea mai frecventa defectiune electrica la automobile. Daca bateria masinii dumneavoastra este defecta, nu veti putea porni vehiculul. Cel mai bun semn ca bateria masinii nu functioneaza este acela ca motorul nu se va putea invarti atunci cand rasuciti cheia in contact.

Ar putea exista o varietate de motive pentru acest fapt, de xemplu: bateria ar fi putut fi descarcata de un consumator lasat pornit, sau bateria pur si simplu nu a putut sa se reincarce din cauza unui alternator defect. S-ar putea sa va lasati luminile aprinse sau usa deschisa, consumand bateria peste noapte. Uneori, o pornire cu ajutorul cablurilor va poate face bateria sa functioneze din nou daca este doar descarcata. Cu toate acestea, daca bateria este defecta (moarta), va trebui inlocuita.

2. Un alternator defect

Bateria masinii ar putea sa se descarce din cauza defectiunii alternatorului masinii dvs., – ceea ce impiedica reincarcarea bateriei. Alternatorul vehiculului dvs. poate fi gasit in partea din fata a masinii, si produce curent alternativ necesar pentru a mentine componentele electrice si bateria masinii in functiune in timp ce vehiculul este pornit.

In afara de o baterie descarcata, un alt semn obisnuit al problemelor de alternator este ca masina dvs. isi pierde puterea, ceea ce face ca luminile sa palpaie pe tabloul de bord. Alte semne ale unui alternator defect sunt zgomotele ciudate care vin de sub capota masinii, sau mirosurile neplacute din cauza supraincalzirii alternatorului. Alternatorul poate fi reparat, sau poate fi nevoie de inlocuire – in functie de situatie – iar acest lucru poate fi determinat prin utilizarea instrumentelor de diagnosticare de catre un electrician auto.

3. Electromotor defect

Electromotorul este responsabil pentru a oferi motorului miscarea de care are nevoie pentru a porni. Daca acesta este defect, este posibil sa nu puteti porni masina, lasandu-va blocat.

De aceea, este esential sa remediati electromotorul imediat ce observati orice problema. Semnul principal ca aveti probleme in acest departament este un zgomot care vine de sub capota atunic cand rasuciti cheia in contact. Cauze posibile pot fi bateriile, cablurile si borne de baterie defecte, motiv pentru care este trebuie sa remediati oricare dintre aceste probleme pentru a va asigura ca electromotorul continua sa functioneze optim.

4. O siguranta arsa

Sigurantele sunt o parte esentiala a oricarui sistem electric, fie ca este vorba de locuinta sau masina Dvs. Ele au un rol foarte important – acela de a proteja cablajul si componentele electrice ale masinii dvs. de supratensiuni – ele fiind cele care se deterioreaza in astfel de situatii, in loc de componente importante – pentru computerul masinii.

De obicei, inlocuirea unei sigurante este simpla si adesea nu costa deloc mult. Cu toate acestea, sunt posibile situatii cand o siguranta se arde in mod repetat. Acesta este un semn de ceva mai grav in sistemul electric al masinii Dvs, si este momentul in care ar trebui sa contactati un expert.

5. Fire defecte si slabite

Masina dvs. are multe fire diferite care o traverseaza si care alimenteaza totul, de la radio pana la luminile de frana. Daca diferite mecanisme nu functioneaza dupa ce ati inlocuit firele, este adesea un semn ca ceva nu este in regula cu cablajul masinii Dvs.

Este important sa diagnosticati si sa remediati orice probleme de cablare de indata ce le identificati, deoarece ignorarea acestora poate duce la defectarea componentei pe care o alimenteaza – pana in stadiul in care aceasta trebuie inlocuita. Cauzele posibile pot fi numeroase, inclusiv un fir ars sau slabit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *